Els britànics han ofert el taller formatiu del matí i l’actuació del Teatre Principal del vespre en el tercer dia del Veus. El quartet Gema4 ha estat l’altra gran actuació del festival, que demà afronta l’últim dia.

A les 11h del matí ha començat l’activitat del tercer dia del Festival Veus. El grup britànic The Sons of Pitches ha impartit un taller vocal a l’Orfeó Popular Olotí. Els sis integrants de la formació han transmès el seu entusiasme a les persones que han seguit la formació d’aquest matí. Guanyadors del programa de la BBC2 “The Naked Choir” estan convençuts que cantar a capella és una bona manera d’estimular la creativitat i augmentar la confiança en un mateix. I això és el que han fet aquest matí amb els assistents a la formació i el que tenen previst fer en el concert que començarà a les 20.30h. Els participants al taller pujaran a l’escenari del Teatre Principal per interpretar al costat dels The Sons of Pitches un dels temes de l’actuació.

La música de les Gema4 també ha omplert d’entusiasme la sala el Torín. El públic ha escoltat i han gaudit de les cançons de la formació liderada per Michèle Alderete, coach vocal de l’”Oh happy day” que ha convertit aquest auditori del centre d’Olot en un pati cubà.

Aquesta tarda de dissabte el Veus ha ofert una doble programació. Mentre Gema 4 actuava al Torin, la música de Nadal omplia el centre de la ciutat. A les 18.30h han començat els mini-concerts de les corals locals. La Coral Malagrida, Som Música de l’escola Malagrida i Gospel Cor Garrotxa han interpretat una selecció de temes nadalencs. Cada coral ha preparat concerts de mitja hora, primer, al pati de l’antic Hospital i, després, a la plaça del Carme.

Els més petits també han tingut aquest dissabte el seu espai al Veus. A les 12h del migdia al Teatre Principal “Hi havia una vegada… l’Opera encantada” on quatre cantants i un pianista han estat el fil conductor ideal per demostrar que la lírica pot arribar a tothom de manera fàcil i entretinguda, tal com si d’un conte es tractés.

L’última activitat del Veus d’aquest dissabte serà a les 23.30h. La sessió golfa al Torín comptarà amb Scarlet’s Diamond & the Femme Soul Band. És la primera formació de soul composada exclusivament per dones. Està liderada per les seves tres localistes: Ivet Vidal, Brigitte Emaga (totes dues finalistes del programa La Voz) i la cantant i també actriu Laia Martí. Les acompanyen una baixista, una bateria i una teclista de jazz i soul.

Demà, últim dia del Veus

El festival Veus afronta l’últim dia. El taller per a corals serà la primera de les activitats d’aquest diumenge. A partir de les 11h del matí a l’Orfeó Popular Olotí, Josep Vila ofereix la possibilitat de formar-se amb un director que ha estat professor d’un dels cursos de direcció coral del Secretariat de corals Infantils de Catalunya, ha realitzat masterclass per a la Federació de Cors Infantils d’Àlava, ha estat director del cor del Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers i ha fet de jurat en prestigiosos certàmens com el de Torevella o l’Ensembles Polyphoniques en Provence.

A les 18h començarà l’última activitat del Veus 2017. El Cor Infantil Amics de la Unió, format per veus blanques d’entre onze i disset anys, interpreta obres de diferents períodes i estils de la música popular catalana i d’autor. El pianista David

Tornar

Entrades recents